Lapas

otrdiena, 2010. gada 20. aprīlis

Stilu tipi

Veidojot stilus, galvenais ir saprast to tipu atšķirību un pielietojumu.
Ka galvenos divus var izšķirt Rindkopu (Paragraph) un Rakstzīmju (Character) stilus.

Rindkopu stili

Rindkopu stili, kā saka jau pats nosaukums, ir paredzēti pamatteksta, rindkopu noformēšanai. (Rindkopa tiek noslēgta ar ENTER taustiņu)
Šajos stilos parasti noformē pamattekstu, dažādus sarakstus (var arī numurētus vai ar atzīmēm katras rindkopas sākumā). Šajā stilā var noformēt arī tabulas, jo katra tabulas šūna ir kā atsevišķa rindkopa.
Pielietojums var būt plašs, tikai jāatceras, ka šajā stilā noformējami ir veseli teksta bloki, nevis atsevišķas teksta daļas.

Rakstzīmju stili


Rakstzīmju stilus izmanto atsevišķu teksta daļu - piemēram, vārdu noformēšanai. Parasti tie ir dažādi nosaukumi, netulkojami vārdi, īsi iespraudumi.
Ar rakstzīmju stilu ir jāatceras tas, ka tas nevar būt pamatstils, attiecīgi, zem tā noteikti būs kāds no esošajiem rindkopas stiliem, taču, pateicoties tam, ka rakstzīmju stils piešķir tekstam savu noformējumu, mainot rindkopas stila noformējumu, rakstzīmju stila izskats paliks atbilstošs tā iestatījumiem.


Stigra norāde
Nekad nedrīkst noformēt rindkopas daļu citā rindkopas stilā. Tas rada programmas iekšējo konfliktu, tāpēc, piemēram, MS Word līdz 2003 versijai var sabojāt stilus, jo nav skaidrs, kurš tad ir pamatstils un kurš nav.

Ieteikums
Lai izvairītos no rindkopu stilu sajaukšanās, pirms stila piešķiršanas pārliecinieties, ka rindkopā, kurā ir kursors, nav iezīmēta neviens atsevišķa rakstzīme, vai drošības pēc iezīmējiet visu rindkopu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru