Lapas

piektdiena, 2010. gada 23. aprīlis

Char Char stili

Lietojot MS Word un iemācoties lietot stilus, mūsu dokumentu kvalitāte noteikti uzlabojas, tomēr ne vienmēr stilu esamība dokumentā nodrošina vienmēr pilnīgi drošu rezultātu. Nevar izvairīties no tādas lietas kā cilvēciskajam kļūdām.
Vienu no visizplatītākajām kļūdām es jau minēju ierakstā Stilu tipi. Nereti tīši vai netīši tomēr gadās, ka paragrāfa stils tiek piešķirt tikai paragrāfa daļai, kā rezultātā viens vai abi stili tiek sabojāti, izveidojot to klonu, kurš ar katru dokumenta atvēršanas reizi rada garāku un garāku Char Char vārdu virkni stila nosaukumā. Cik esmu sapratis no dažādiem citiem lietotajiem, kas ir saskārusies ar šo problēmu - būtībā jaunais stils ir izveidojis saiti ar sākotnējo stilu un ietekme tā uzvedību, taču vienkāršā veidā to izdzēst nav iespējams. Jo vienā gadījuma stils var neļaut to darīt, otrā gadījumā izdzēsts var tikt arī vajadzīgais stils. Būtībā vienīgais pareizais veids ir pārcirst saisti starp stiliem ar Macros palīdzību:

Sub DeleteStyleChar()
Dim styl As Word.Style, doc As Word.Document Set doc = ActiveDocument
Set styl = doc.Styles.Add(Name:="Style1") On Error Resume
Next doc.Styles("Heading 2 Char").LinkStyle = styl styl.Delete
End Sub

Attiecīgais Macros atbrīvo Heading 2 stilu no tā klona. Līdzīgā veidā var atbrīvot citus stilus, nomainot stila nosaukumu.

Tomēr vislabāk ir censties izvairīties no šādiem gadījumiem. Taču ja tomēr atklājat, ka ir sanācis misēklis, vienmēr var nospiest pogu Undo vai izmantot taustiņu kombināciju Ctrl+Z.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru